Sollicitatiebegeleiding kan een passend vervolg zijn op een intensief loopbaantraject dat recent afgerond is. Sollicitatiebegeleiding is ook een uitstekend middel om los van een loopbaantraject in te zetten. Het kan zijn dat je al langere tijd bij dezelfde organisatie werkt en toe bent aan een nieuwe uitdaging. Als je heel gericht weet wat je graag wilt, kun je in dat soort situatie ook zelfstandig opzoek gaan naar een nieuwe baan. De werkgever ondersteunt het idee om opzoek te gaan naar een passende nieuwe baan, maar het is lang geleden dat je een motivatiebrief hebt geschreven, een cv hebt gemaakt of een sollicitatiegesprek hebt gevoerd. In dat soort situaties biedt MB-Advisering sollicitatiebegeleiding op maat! 

Waar bestaat sollicitatiebegeleiding uit?
Sollicitatiebegeleiding neemt tussen de 2 en 4 sessies van 1,5 uur in beslag. Deze sessies zijn doorgaans minder intensief dan sessies die horen bij een loopbaantraject. We starten eerst met een verkenning van de huidige situatie. Afhankelijk daarvan bepalen we samen hoeveel sessies er nodig zijn.

We stellen een profiel op van wie je bent, wat je kan en wat je zoekt. Het kan zijn dat je hier nog niet bewust van bent. In dat geval starten we met effectieve opdrachten die je helpen met het opstellen van je persoonlijke profiel. Het persoonlijke profiel vormt de basis van de begeleiding. Met deze basis gaan we aan de slag met:

– Het opstellen van een cv dat past bij jou als persoon;
– Het opstellen van een zoekprofiel;
– Het opstellen van een sollicitatiebrief;
– Het vinden van de juiste kanalen/media (LinkedIn);
– Het oefenen met sollicitatiegesprekken; en
– Het oefenen met netwerkgesprekken.

Begeleiding achteraf
Nadat de sessies succesvol zijn afgerond ga je actief solliciteren. Je gaat de arbeidsmarkt op! Alles wat je geleerd hebt gedurende het begeleidingstraject ga je toepassen in de praktijk. Het kan zijn dat je behoefte hebt aan evaluatiemomenten. Hoe vergaat het opstellen van motivatiebrieven? Hoe ging het sollicitatiegesprek? Wat ging er goed? Wat kan er beter? Het kan ook zijn dat je nieuwe elementen hebt ontdekt en je wilt weten hoe je daar mee om kan gaan.
Het is mogelijk om enkele losse sessies eenvoudig in te plannen waarin we een periode evalueren. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten en aanpakken waarmee je met een nieuwe ‘boost’ de arbeidsmarkt op gaat, op weg naar de perfecte baan.